Cikloni

Ciklon predstavlja cilindričnu posudu sa koničnim dnom i odvodnom cijevi, koja je smještena unutar cilindričnog dijela. Unutar ciklona, pod djelovanjem prvenstveno centifugalane sile, zrak se oslobanđa od krutih čestica.

CikloniZa odvajanje čestica iz struje zraka nudimo visoko-učinske ciklonske odvajače koji se rade od dekapiranog lima u varenoj izvedbi sa vlastitom nosivom konstrukcijom i kapom za vertikalni izlaz zraka. Ciklonski odvajači se rade u više veličina zavisno od količine i vrste transportovanog zraka. Mogu se montirati pojedinačno ili u ciklonsku beteriju sa zajedničkim ulaznim i izlaznim kanalom.

Spajanje više ciklona čini ciklonsku bateriju većeg kapaciteta. Cikloni se mogu izrađivati tako da rade u režimu nadpritiska tako i u režimu podpritiska, tako da se mogu koristiti u zatvorenim transportnim sistemima.

 

Detaljnije

Svi cikloni se izrađuju sa sopstvenom nosivom konstrukcijom preko koje se postavljaju na predviđeno mesto (temelje, silos, prijemni koš briket prese,..). Materijal izrade ciklona je uglavnom čelični lim potrebne debljine koji su zavareni u jednu celinu, po potrebi i zahtevu investitora mogu biti izrađeni i od prokronskog lima. Cikloni se izrađuju u više varijanti: RAS, RAS efekt i cikloni sa navišim stepenom odvajanja tip C. Cikloni se izrađuju sa kapacitetom od 1000-50000m3/h sa padom pritiska od 500-1600 Pa.

Galerija ostalih proizvoda:

EnglishGermanBosnia